superior1
Опитности
<< Опитности >>
Опитност: Ако имаш вяра - Отдел "Издателско Служене"

Ако имаш вяра
   "А Исус в отговор им каза: Имайте вяра в Бога." Мар. 11:22

С моите колеги литературни евангелизатори бяхме в областта на гр. Плевен. Този ден остана дълбоко в паметта ми.

Намирахме се в с. Писарово. Трябваше да работя с Естела, която е на 13 г. и този ден за първи път излизаше на колпортаж. Слава на Бога!

Времето беше топло. Започнахме работа към обяд и жегата ни изморяваше. Молихме се и продължавахме да вървим от врата на врата и да търсим души за спасение. И така стигнахме до един дом където разговорът засегна темата за Бог. Когато хората разбраха, че сме вярващи, пожелаха да ни заведат в дома на техен съсед. Той беше болен от рак. Всички знаеха, че не му остава много време. Двете с Еси стояхме пред къщата на човека няколко минути, след което съпругата му ни покани да влезем вътре. Въпреки тежката ситуация в това семейство бяхме приети топло. В една скромно обзаведена стая на леглото лежеше Асен. Той беше толкова слаб, лицето му – изпито, но от очите му се излъчваше доброта, сила и дълбок мир. Разговора ни беше за Бога, за това че Той ни обича и ще се върне отново на земята, за да прибере неговите, очакващи Го деца. Позволиха ми да прочета от Евангелието на Марк 11:21-24 стиховете където Исус казва, че когато имаме вяра всичко е възможно, дори и да оздравее човек! Асен и съпругата му слушаха внимателно, след това заедно се помолихме за изцелението на Асен. През сълзи пиша сега и когато си спомням за този случай. Оставихме в техния дом книги и брошури. Но най-много ме впечатли момента когато съпругата му ни изпращаше до вратата на тръгване. Тя каза с вяра като ме гледаше в очите „Надявам се след вашата молитва Бог да помогне той да оздравее”. Не се усещаше болка в душата и, а вяра, надежда и доверие в Бог!

Аз си мислех за това, как когато при Исус идваха хора, Той им казваше „Дъще или сине, имаш ли вяра в Бог, ако имаш, всичко е възможно. Твоята вяра те изцели”. Осъзнах още повече колко много имаме нужда от вяра в Неговата помощ за да занесем в домовете надежда и любов!

Юлия Кисова


09.01.2013 г.
Албум със снимки
Албум със снимкиСеминария за Литературно служене 2013
Инфо:   Трети и четвърти семестър в училището за литературни евангелизатори.Аудио материал:
Аудио материалПрогнозата е: Порой
Инфо:   Мотивационна проповед

Видео материал:
Видео материалВидео програма на ГК за "Великата борба"
Инфо:   2011 година в ГК бе организирана служба на посвещение за проекта "Вели ...ДругиСписание Литературен евангелизъм - 4 брой

Кат:  Други
Инфо:   В броя четете за Семинарията за Литературно служене...ПрезентацииПроект "'Пътят към Христос' до всеки дом в България"

Кат:  Презентации
Инфо:   Презентация


КнигиВестители на надежда
Кат:  Книги
Инфо:   Книга от Е.Г.Уайт за книгоразпространителите


 
 
inferior
   Created by   Dodo's Team