superior1
Новини
<< Новини >>
Новина: Съседите на ГК ще получат книга по пощата - Отдел "Издателско Служене"

Съседите на ГК ще получат книга по пощата
  
 "Великата борба" ще достигне до 22 000 домове в съседство на главното управление на Генералната конференция
(новина от Адвентна новинарска мрежа)
 

Приблизително 22 000 домове се намират в района непосредствено около сградата на главното управление на Генералната конференция на адвентистите от седмия ден в Силвър Спринг, Мериленд. Но колко от тези съседи знаят в какво вярват адвентистите?

Нов проект за книгоразпространение се очаква да даде на жителите в пощенски район 20904 възможността да научат повече за библейските пророчества, съобщиха наскоро църковните лидери.

На 28 юли, 2010 на богослужението в главното управление на ГК, служителите дариха повече от 40 000 долара, около 42% повече от необходимото, за да финансират печатането и изпращането по пощата на „Великата борба,” последната част от серията „Конфликтът на вековете” на една от основателките на църквата, Елън Уайт. Средствата в повече ще бъдат използвани за изпращане на копия от книгата до съседни райони.

 „Великата борба” представя едно разбираемо изложение на Божиите действия по спасяването на човешките същества и особено се фокусира върху историята на Християнската църква след първи век. Посочват се ясно библейските пророчества, които сочат на събитията от последното време. Публикувана първоначално през 1888 и ревизирана 1915, книгата е била разпространявана по целия свят в множество издания и преводи.

 „Проектът е част от мащабните общонационални усилия да бъдат разпространени копия на книгата до приблизително 116 милиона домове в Северна Америка.” – каза Марк Томас, президент на издателско дружество Ривю енд Херълд, което отговаря за печатането, пакетирането и превозването на книгите.

 „Този проект има потенциал да разкаже на нашите съседи какво представляват събитията от нашето съвремие.” – допълни Президентът на Генералната конференция, Тед Уилсън.

 „Всяко копие на „Великата борба” струва да се отпечата, опакова и изпрати по 1 долар и 25 цента.” – каза Томас – „А дори и по-малко, когато копията се доставят директно до домовете, вместо да се изпращат по пощата. Църковни членове ще разнесат лично около 30% от книгите по този начин.”

 „Проектът е една привилегия за главното управление на църквата и една възможност да повлияят на обществото в околността, вместо да оставят свидетелстването единствено на църквите в района.” – сподели Армандо Миранда, вицепрезидента на Световната църква.

 „Всяко копие от „Великата борба” е придружено с една картичка-покана за Библейски кореспондентен курс, един дискретен начин да насърчим библейското изучаване.” – допълни Миранда – „Има много хора, които никога няма да приемат директна покана за библейско изучаване, но Господ има други средства и това е едно от тях.”

 В заключителните коментари преди молитвата-посвещение за проекта, Уилсън посочи положителното въздействие на проекта за книгоразпространение: „Онези, които истински търсят истината ще бъдат привлечени чрез тази книга.” 

 В допълнение Уилсън каза, че се надява проектът да послужи като едно окуражение за църковните административни офиси отделните църкви по света да участват в подобни книгоразпространения.

Отдел Издателско служене има план да ангажира цялата църква и всички отдели в осъществяването на мащабни книгоразпространения на милиони копия на „Великата борба” по целия свят през 2012.” – писа Тед Уилсън в изпратен до нас и-мейл„Нашият народ е щастлив да разпространява книгата, за която Елън Уайт казва, че желае да бъде разпространявана повече от всяка нейна книга.”

  Мисионският комитет на ГК гласува подкрепата си за такъв книгоразпространителски проект по-рано през тази година.


22.08.2010 г.
Албум със снимки
Албум със снимкиСеминария за Литературно служене 2013
Инфо:   Трети и четвърти семестър в училището за литературни евангелизатори.Аудио материал:
Аудио материалПрогнозата е: Порой
Инфо:   Мотивационна проповед

Видео материал:
Видео материалВидео програма на ГК за "Великата борба"
Инфо:   2011 година в ГК бе организирана служба на посвещение за проекта "Вели ...ДругиСписание Литературен евангелизъм - 4 брой

Кат:  Други
Инфо:   В броя четете за Семинарията за Литературно служене...ПрезентацииПроект "'Пътят към Христос' до всеки дом в България"

Кат:  Презентации
Инфо:   Презентация


КнигиВестители на надежда
Кат:  Книги
Инфо:   Книга от Е.Г.Уайт за книгоразпространителите


 
 
inferior
   Created by   Dodo's Team